Sauvignon Blanc Pays d'Oc
Sauvignon in een zuidelijke warme streek is meestal een heikele zaak. Vaak is het log en mist het frisheid, maar Boudouresques en zijn terroir slagen er wonderlijk wel in ook in deze wijn ver te reiken in natuurlijke balans. Het is een kruidige sauvignon karakter, fris toongezet met fijne zuren in een zachte volle smaak, compacte wijn.
Wijn & gerecht - asperges, hors d'oeuvre, gevulde avocado, visgerechten als zalm, snoekbaars, geitenkaasjes
serveren 12°C
Viognier Pays d'Oc
Teveel viognier is ontsierd door opgepepte geurigheid en valt na een enkel glas door de mand. Ze worden gemaakt om bij eerste indruk te scoren en ontberen een vineus karakter en er zit vaak ook weinig druif achter. Massiac brengt viognier in pure vorm. Dat is ingetogen geurig, sensueel en licht voluptueus met optimaal rijp fruit, fris ondersteund vanuit mineraliteit. De viognier gist en rijpt op cuve en wordt in het vroege voorjaar na de oogst gebotteld.
Stijl - viognier in een pure vorm, ingetogen geurige wijn, sensueel en licht voloptueus met optimaal rijp fruit, fris ondersteund vanuit mineraliteit.
Wijn & gerecht - aanbevolen bij aspergus, salade nicoise, couscous, coquilles met curry, in olijfolie gebakken gamba’s met knoflook en limoen, kalkoen, St-Marcellin (geitekaas uit Dauphiné)
Pourquois Pas Pays d'Oc
Een mooi fris en geurige rosé uit de Minervois gemaakt van stokken tussen de 8 en 22 jaar oud.
80% Grenache en 20% Syrah
Stijl - Rosé op zijn best, heerlijk fris en ongecompliceerd.
Precies genoeg structuur en een licht zoetje van rijp fruit welke zorgt voor een hoog 'doordrinkgehalte'.
Wijn & gerecht - Super in combinatie met rauwe zalm of verse zeevruchten.