Digestieven

DIGESTIEVEN


Naast onze wijnen hebben wij een mooi assortiment digestieven van onze eigen wijnboeren.

Domaine de Laballe, Armagnac
Cyrille Laudet is de 8e generatie op dit domaine sinds 1820 en vastbesloten armagnac weer haar rechtgeaarde plaats tegen tussen cognac en calvados als digestief te bezorgen. Domaine de Laballe beschikt over prachtige voorraden vintage armagnacs, maar Cyrille gelooft dat je ook moet innoveren met Armagnac zonder de historie te kort te doen. DIt doet hij onder andere met de Résistance, een Armagnac van 100% baco. De baco is een druivenras hybride druivenras ontwikkeld door Francois Baco rond 1900 omdat het resistent was tegen de allesverwoestende phylloxera, prominent aanwezig op het etiket van de fles. De Résistance is een assemblage van armagnacs van minimaal 6 jaar oud, momenteel 2009, 2010 en 2012.

Calvados 1982 Eric Bordelet 

Calvados vereist het gebruikt van correct geselecteerde appels uit het enorme aanbod van zo’n 120 variëteiten. Het is verplicht uitsluitend gebruik te maken van een traditionele koperen alembic. Zo’n alembic bestaat uit een verwarmingskamer (chapiteau) en een afkoelingskamer (serpentine). De cider wordt verwarmd waardoor de alcoholdamp stijgt en via een zwanenhals in de serpentin afkoelt met behulp van koelwater. De alcoholdamp slaat neer als vloeistof. De kop en de staart van dit proces worden afgetapt, de bonne chauffe blijft over. Eric Bordelet laat dit rijpen op eiken fust. Op natuurlijke wijze verdampt de alcohol tot ca 44%. De Calvados wordt vervolgens gefilterd en zonder toevoeging van water of caramel gebotteld op het Domaine. Een cask strength Calvados! 

 

Eric Bordelet 

Calvados 1982 

Mise en bouteille 2017 


Domaine de Semainville, Calvados Adrien Camut
Gabriel en Emmanuel Camut staan nu aan het roer van dit legendarische domaine in de Pays d'Auge. Appels van eeuwenoude appelbomen worden in oude houten foudres van grootvader Adrien 12 maanden vergist tot cider. Vervolgens wordt deze cider in oude alambics (ketels) gestookt op appelhout tweemaal gedistilleerd. De calvados rijpt dan verder op grote oude foudres die slechts voor 2/3 worden afgevuld waardoor een deel verdampt (het deel van de engelen) totdat er een calvados van 41% overblijft. Dit resulteert uiteindelijk in een calvados van een ongekende zuiverheid en zachtheid. Camut produceert slechts 14.000 flessen per jaar en exporteert over de hele wereld. Te vinden op de kaart van elk Frans sterrenrestaurant maar nu ook in Stavoren.
Domaine de Laballe
Bas Armagnac Réserve (0.7 ltr)
Bas Armagnac Résistance 6 Ans (0.7 ltr)

Domaine Eric Bordelet
Calvados 1982 (0.5 ltr)                  
                        
Domaine Adrien Camut
Calvados 6 Ans d'Age (0.7 ltr)
Calvados 12 Ans d'Age (0.7 ltr)
Calvados Réserve de Semainville 25 Ans (0.7 ltr)
Pommeau Ambrosia

Domaine Lemorton
Calvados Domfrontais Réserve 10 Ans (0.7 ltr)

Domaine Marinot-Verdun
Marc de Bourgogne (0.7 ltr)

Share by: