Wie kent de grote, hoge en met sneeuw bedekte Mont Ventoux niet? Vooral onder wielrenners is het een iconisch gebergte om te trotseren of de professionals de berg te zien beklimmen tijdens de Tour de France. Als wijnregio heeft de streek een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Waar de rode wijnen halverwege vorige eeuw niet meer waren dan een lichte en transparante dagelijkse wijn, heeft de klimaatverandering hier deels een positieve ontwikkeling teweeg gebracht. Grenache noir floreert en domineert en de wijnen hebben concentratie, smaak en kleur verkregen. De hoge koele toppen van de Mont Ventoux zorgen ’s nachts voor een sterke daling van de temperatuur en zorgen zo voor een lange rijping, late oogst en behoud van zuren.
Beaumes de Venise
De druiven voor de Beaumes de Venise komen uit de 2.85 ha Bramadou wijngaard die geheel omgeven is door eiken-, pijn- en olijfbomen (1,4 ha is aangeplant met grenache en 1 ha met syrah) De bodem uit het Triassic tijdperk komt hier tot aan de oppervlakte en is ijzerrijk met kalk en klei. Syrah en grenache gisten met eigen gisten en grotendeels whole-cluster in betonnen cuve’s en rijpen 10 maanden op grote oude foudre’s.