Condrieu Deponcins
Wijngaard in St. Michel sur Rhône, zanderige grond, graniet en verbrokkelde mica, zuidelijke expositie, leeftijd wijnstokken 25jr, rendement 46 hl/ha, fermentatie op fust met eigen gisten en battonage, 11 mnd rijping op fust waarvan een derde nieuw.
Condrieu Les Terrasses du Palat
Percelen wijngaard bij Chavanay & Vérin, zanderige grond, granit quartziteux décomposé. Zuidelijke expositie, leeftijd wijnstokken 25jr, rendement 46 hl/ha, fermentatie op fust met eigen gisten en battonage, 11 mnd rijping op fust waarvan 20% nieuw.
Condrieu Le Grand Vallon
Wijngaard in St. Pierre de Boeuf, zanderige grond, granit quartziteux décomposé, loess, oost & zuidoostenlijke ligging, leeftijd wijnstokken 25jr, rendement 46 hl/ha, fermentatie op fust met eigen gisten en battonage, 11 mnd rijping op fust waarvan een derde nieuw.
Er wordt laat geoogst waarmee hoge risico’s genomen worden, maar Villard kiest voor optimale expressie en dat lukt alleen met echt rijp fruit. De wijnen krijgen nog een extra dimensie door een klein aandeel vendange tardive.
Contours de Deponcins
Wijngaarden in St. Michel sur Rhône & Vérin, zuidoostelijke expositie, zanderige grond met graniet en verbrokkelde mica.
100% viognier, snoeiwijze Guyot Simple, 15 jaar oude stokken, rendement 60 hl/ha, gisting met eigen gisten op lage temperatuur, opvoeding op 3 en 5 jaars fust met wekelijks batonnage, totaal 11 maanden op fust in een reductief klimaat zonder soutirage
Wijn & gerecht (Condrieu) – fraai bij in olijfolie gebakken gamba’s met knoflook en limoen, kreeft, langoustine, salades, krab, rivierkreeft, asperges, zoetwatervis, Jacobsschelpen, zachte curryschotels, Beaufort, St-Marcellin(geitekaas uit Dauphiné) serveren 11°C.
Saint-Peray
Dit meest zuidelijke deel van de noordelijke Rhône is welbekend om zijn mousserende wijn maar de stille wijnen hebben van oudsher een zeer goede reputatie. In de 19e eeuw kregen ze zelfs een hogere prijs dan condrieu, cornas of hermitage. De wijngaarden worden steeds meer opgeslokt door de stad Valence en er staat nog ongeveer 46 hectare aangeplant. Er wordt uitsluitend witte wijn gemaakt. Villard maakt van 65% marsanne en 35% roussanne een licht stevige wijn met volop wit fruit en minerale tonen, attractief geurig en royaal gevuld in een intense smaak. 11 mnd rijping op gebruikte vaten.
St-Joseph Reflet
Percelen wijngaard in Limony, St Pierre-de-Boeuf, Chavanay & Félines, granit quartziteux décomposé.
80% whole bunch, opbrengsten 42 hl/ha, 10 dagen gisting in open houten kuipen, pigéage en remontage 2 of 3 maal per dag; 18 maanden opvoeding op 30% nieuw fust en 2 en 4 jaars fust