Gérald Dubreuil, Bugey-Cerdon

GERALD DUBREUIL, BUGEY CERDON


Bugey ligt aan de westkant van de Savoie. Hier werd al wijn gemaakt door de Romeinen en later weer door de monniken. Cerdon is één van de drie cru’s van Bugey en hier wordt uitsluitend mousserende wijn gemaakt. De AOC Cerdon telt in totaal slechts 500 hectare en kreeg in 2009 officiële erkenning met toekenning van een eigen status. 

Gérald Dubreuil maakt in Poncin mousserende rosé afkomstig van 7 hectare wijngaard. Zijn grootvader is het domaine begonnen met 0.5 ha. 
 
Vendange Meryem is een speciale cuvée gemaakt van Gamay druiven die biologisch geteeld worden. Deze mousserende rosé wordt gemaakt volgens de methode Ancestrale. Hiervoor wordt de natuurlijke gisting op cuve afgebroken bij ca. 6% alcohol om vervolgens de wijn verder te laten gisten op fles. Bij een totaal van 8% alcohol is er een bescheiden maar mooi geïntrigeerde mousse ontstaan en heeft de wijn een lichte restzoet. Daarna kan de gisting gestopt worden door te koelen en de wijn ontdaan worden van resterende gistcellen door te filteren om vervolgens definitief te bottelen. 

Methode Ancestrale geeft een heel natuurlijk karakter, er is geen dosage of gist toegevoegd bij deze methode waarvan de geschiedenis veel ouder is dan Champagne… 

stijl -Deze aantrekkelijk geurige mousserende wijn is verkwikkend en aromatisch expressief. Kersen, het geurige fijne aroma van het schilletje van een mooie rode appel, rode pepers, een aardse toets, een smaak met ronding en goede spanning van fris zoet en zuren. 

Aanbevolen als aperitief, geitenkaas, dessertwijn, chocolade, kersen. 

CERDON CUVEE MERYEN
Share by: