Jean Foillard, Morgon

JEAN FOILLARD, MORGON


De beste wijngaarden van Morgon liggen op de Côte de Py. De grond van deze wijnheuvel noemt men 'sol pourri' (rotte grond) Het is sterk aan erosie onderhevige korrelige leisteen.

Jean Foillard was als een van de bende van vier grondlegger van de huidige beweging 'vin nature' wijnmakers. In plaats van het maken van oninteressante en industriële wijnen met weinig diepgang en rijpingspotentieel wordt de wijn hier gemaakt volgens meer authentieke opvattingen. Er wordt alleen organisch bemest en geen pesticiden gebruikt en bij het wijn maken gebruikt men alleen inheemse gisten en weinig tot geen zwavel. 

Voor de Morgon 'Côte du Py' gisten de druiven minimaal 22 dagen bij een zeer lage temperatuur, 4 - 10°C. Daarna rijpt de wijn op ouder houten fust en wordt gebotteld zonder te filteren. De wijnen ouderen heel goed, 10 tot 15 jaar.

Stijl - zeer aromatisch fruitig en aards. Niet alleen een buitengewone textuur, ook de eigen puurheid van het fruit is niet te vergelijken met de meeste Cru's in de Beaujolais. Elegantie, verfijning en een fluwele textuur gaan gepaard in een zachte lange afdronk.

Wijn & gerecht - kalfslever, zwezerik met paddenstoelen, biefstuk tartare

Serveren - 15°C.


MORGON Côte du Py

FLEURIE
Share by: