Patrice Hughes-Beguet, Arbois

PATRICE HUGHES BEGUET, ARBOIS


Caroline Hughes en Patrice Beguet keerden het drukke stadsleven in Parijs de rug toe om zich te vestigen als wijnboer in de Jura. Patrice volgde een studie op de wijnbouwschool in Beaune, waarna hij afstudeerde als wijnbouw ingenieur op de Universiteit in Montpellier. Ze verkregen wijngrond in Mesnay en Pupilin en werken inmiddels volgens de biodynamische teelt. 

 

Patrice is een ras optimist die zich niet uit het veld laat slaan door weersomstandigheden die rampspoed brengen of door problemen in de wijngaard. Hij ziet altijd ook een positieve kant en dat is een krachtig antwoord in de Jura, een niet gemakkelijke wijnstreek want de wijnboer is hier doorlopend in gevecht met de natuur. Wellicht verklaart dit de sterke verbondenheid met de natuur van de wijnboeren in de Jura, ze voelen zich thuis in de wijngaard.  


COUP DE PLOUS Vin de Liqueur rosé de Ploussard 

De licht gistende druivenmost van Ploussard druiven krijgt een toevoeging van Marc en Fine waardoor de gisting stopt en een fris zoete wijn ontstaat met een likeuraccent. 

Wijn & gerecht - dessert, fruitdessert, fromages, ijs, sorbet. 

 

MACVIN Vin de Liqueur blanc 

Licht gistende druivenmost van Chardonnay druiven krijgt een toevoeging van 2 jaar oude Marc waardoor de gisting stopt en een fris zoete wijn ontstaat met een likeuraccent 

Wijn & gerecht - fromages, blauwschimmel, dessert, chocolade, ijs, sorbet. 


Coup de Plous Vin de Liqueur rosé de Ploussard

Macvin Vin de Liqueur Blanc
Share by: