U bevindt zich hier: Assortiment » Beaujolais

 

De beste wijngaarden van Morgon liggen op de Côte de Py. De grond van deze wijnheuvel noemt men 'sol pourri', rotte grond, het is sterk aan erosie onderhevige korrelige leisteen.

Jean Foillard maakt een bijzondere Morgon, hij laat zijn druiven minimaal 22 dagen gisten bij een zeer lage temperatuur, vanaf 4 - 10°C. Daarna rijpt de wijn op ouder houten fust en wordt gebotteld zonder te filteren. Het zwavelgebruik is extreem laag. De wijnen ouderen heel goed, 10 tot 15 jaar.

stijl - zeer verfijnd, aards, niet alleen een buitengewone textuur, ook de eigen puurheid van het fruit is niet te vergelijken met de meeste Cru's in de Beaujolais, daarbij een niet te vergeten afdronk.

wijn & gerecht - gebraden haantjes, kalfsrug, kalfslever, zwezerik met paddestoelen, ossentong, lamstongetjes, biefstuk tartare, chapon. serveren - 15°C.