U bevindt zich hier: Assortiment »  Portugal

Wijngaard
Quinto do Vesuvio ligt 120 km van de Atlantische Oceaan, en 45 km van de Spaanse grens.
Zo diep landinwaarts zijn de klimaatverschillen groot, extreem warm in de zomer met slechts 400 mm neerslag per jaar, en koud in de winter.

Er staat 133 ha. aangeplant met wijnstokken, op een totaal van 326 ha. met wilde bebossing, en een gevarieerde aanplant van o.a. sinaasappel- grapefruit- en citroenbomen, vijgen, olijfbomen, walnoot- en amandelbomen, exotisch fruit en kruiden.

 Douro, Quinta do Vesuvio 

Quinta do Vesuvio is één van de mooiste Quinta’s van Portugal, de parel van de Douro vallei.
In een wonderschoon landschap stroomt de Douro rivier langs slingerende terrassen met wijnbouw, afgewisseld met wilde bebossing op een zevental hoge heuvels, verspreid over 31 valleien. De historie van deze Quinta strekt zich uit over 5 eeuwen, en tot heden is de reputatie gevestigd als producent van Port van uitzonderlijke kwaliteit.

In deze voetsporen wordt al enige jaren gewerkt aan het maken van droge rode Dourowijn, met een gelijkwaardig niveau.
Niet opgeklopt in een Internationale stijl, maar een Douro met een onmiskenbaar eigen karakter.

Comfortabel dankzij genereus rijpe druiven, gestileerd door levendige frisheid en mineralen.
Een Douro met dimensie waarin bescheidenheid tart met dwingende kracht.

 Quinta do Versuvio 

Wijngaard
Quinto do Vesuvio ligt 120 km van de Atlantische Oceaan, en 45 km van de Spaanse grens. Zo diep landinwaarts zijn de klimaatverschillen groot, extreem warm in de zomer met slechts 400 mm neerslag per jaar, en koud in de winter.
Er staat 133 ha. aangeplant met wijnstokken, op een totaal van 326 ha. met wilde bebossing, en een gevarieerde aanplant van o.a. sinaasappel- grapefruit- en citroenbomen, vijgen, olijfbomen, walnoot- en amandelbomen, exotisch fruit en kruiden.

Ecologisch verantwoorde teelt
In dit warme droge klimaat kan men vrijwel biologisch werken.
De bodem bestaat uit leisteen en graniet.
De wijngaarden liggen ter hoogte van de rivier op 130 meter en naar boven op de heuvel op 530 meter. Door deze grote hoogteverschillen is er variatie in microklimaat.

Ieder perceel wordt optimaal rijp en handmatig geplukt. Bij binnenkomst in de kelder volgt een stringente tri om alleen de beste druiven te selecteren.
De druiven gisten met natuurlijke gistcultuur op cuve met temperatuur contrôle, echter een groot gedeelte gist op houten fust van 500 ltr.
Dagelijks pigeage en delestage voor een optimaal contact van schillen en sap.
Na de gisting is er nog een inweektijd om rijpe tanine uit pit en schil te extraheren.
Malolactische gisting op cuve, waarna de wijn 14 maanden rijpt op 225 ltr en 400 ltr eiken fust. Rendementen liggen op 30hl/ha.




POMBAL do Vesuvio 2010
De naam is ontleend aan een oude duiventil in de wijngaard.
50% Touriga Franca; 40% Touriga Nacional; 10% Tinta Amarela
opvoeding op cuve en 2 – 3 – 4 jaars fusten
productie 24.000 fles

QUINTA do Vesuvio 2011
60% Touriga Nacional, 35% Touriga Franca, 5% Tinta Amarela
Opvoeding op nieuw en 1 jaars fusten van 225 en 400 ltr
Productie 14.500 fles