Domaine Andrée, Anjou

DOMAINE ANDREE, ANJOU


De appellatie Anjou stond vroeger bekend om haar grote edelzoete wijnen maar de laatste jaren is er een kentering aan de gang. De wijngaarden zijn hier nog relatief betaalbaar en de laatste jaren worden hier grote wijnen gemaakt door relatieve nieuwkomers als Bernardeau, Leroy en Boudignon en nu dan Stéphane Erisse..

Domaine Andrée
Dit kleine domein van 3.5 ha is in 2011 gestart door Stéphane Erisse die zijn carrière als bouwkundige opgaf om zijn droom te volgen. Hij vernoemde het domein naar zijn grootmoeder en vroeg zijn beste vriend en buurman Antoine Foucault als mentor. De wijngaarden van Stéphane liggen in Saint Georges du Layon op een kleine 20 minuten van zijn kelders vlakbij Saumur. De wijngaarden beschikken over hele oude stokken chenin en cabernet franc en nadat hij samen met Antoine de wijngaard in topconditie had gebracht, kon hij beschikken over fantastisch druivenmateriaal. De Chenin Les Faraunières komt van 100 jaar oude stokken en bezit een ongekende intensiteit en puurheid. De rode cuvees Les Mines en Carbone (100% cabernet franc) heten zo omdat hier in de buurt vroeger veel steenkool gewonnen werd. De wijnen hebben dan ook een expressieve neus van grafiet maar ook een geweldige textuur en eindeloze afdronk. Stéphane doet alles alleen en gezien de beperkte omvang van het domein zult u begrijpen dat de wijnen helaas beperkt beschikbaar zijn.

Stijl
De stijl van wijnmaken komt overeen met Foucault, geen bestrijdingsmiddelen in de wijngaard, lange elevage met zo weinig mogelijk interventie in de kelder en minimaal sulfietgebruik. 

Wijn & gerecht voor de chenin blanc zoetwatervis, paling, fruits de mer of sushi. Voor de cabernet francs Anjou duif, tamme eend maar ook Japanse vleesgerechten

ANJOU ROUGE Carbone

ANJOU ROUGE Les Mines 

ANJOU BLANC Les Faraunières

Share by: