Domaine Haute Févrie, Muscadet

DOMAINE HAUTE FÉVRIE, MUSCADET SÈVRE ET MAINE


Muscadet
Vroeger mateloos populair, daarna alom verguisd en nu weer bezig aan een opmars, dat is het verhaal van Muscadet in een notendop.

Domaine Haute Févrie - Sébastien Branger
Sébastien Branger is de vierde generatie wijnmaker op het biologisch gecertificeerde domein van 26 hectare in de AOC Muscadet Sèvre et Maine. 

Muscadet Sèvre et Maine - Clos de la Févrie
Deze cuvee komt van het beste terroir van het domein op de hellingen van de rivier de Sèvre. De stokken met een leeftijd tussen de 50 en 100 jaar groeien hier in een ondiepe bovenlaag van kiezel in kalk/kleigrond op een onderlaag van gneiss. Na de oogst worden de druiven direct geperst en volgt daarna een fermentatie 3 a 4 weken met natuurlijke gisten. Rijpt 14 maanden sur lie voor de botteling.

Stijl - Frisse opwekkende aanzet, in. de mond genereus, extravert en intens door de oude stokken met diepe wortels in de gneisslaag. De finale heeft naast de kenmerkende saliniteit ook mooie bitters.

Wijn & gerecht - Oesters, mosselen en andere zeevruchten of schaaldieren, salades met vinaigrette en zoetwatervissen zoals snoekbaars of zalmforel.
   

MUSCADET SÈVRE ET MAINE - CLOS DE LA FÉVRIE
Share by: